Eticheta UE pentru anvelope


Eticheta UE

Din 1 noiembrie 2012, toate anvelopele vandute in Europa pentru autoturisme si vehicule utilitare usoare vor purta etichete speciale noi. Fiecare eticheta UE include informatii de baza privind performanta acelei anvelope. De acum, la cautarea unor anvelope, putem face o alegere mai informata.

O schimbare in bine
Noul sistem de etichetare este proiectat pentru a oferi mai multe avantaje. Pentru noi toti are ca scop imbunatatirea sigurantei pe drumuri, a promova o mai buna economie de carburant si a atenua impactul nostru asupra mediului.

Comparatie dintr-o privire
De acum inainte veti putea compara anvelopele in functie de 3 criterii de baza:
– Consumul de carburant (pentru ca in mod incredibil, un rezervor din cinci este utilizat de anvelope)
– Aderenta la carosabilul umed (un factor cheie de siguranta)
– Nivelul de zgomot la exterior (sunetul anvelopelor ruland pe carosabil, astfel cum se aude din exteriorul vehiculului)
Noua lege se refera, de asemenea, la toate anvelopele montate pe autoturisme noi, vehicule utilitare usoare, camioane, autocare si autobuze fabricate la sau dupa 1 iulie 2012.

Eticheta UE

Exista mai multe elemente de comparat decat pretul …
Cand cautati sa cumparati anvelope, doriti fapte in mod rapid. Doriti informatii obiective despre impactul pe care alegerea dvs. o va avea asupra sigurantei dumneavoastra, planeta, si cei din jur. Noi credem ca noua eticheta UE este un pas in directia corecta. Pentru dumnneavoastra, ar trebui sa insemne ca performanta anvelopei, in general, va fi din ce in ce mai buna.

1. Compararea economiei de carburant

Utilizati aceasta diagrama pentru a vedea cum functioneaza o anvelopa in raport cu consumul de combustibil.
Eficienta consumului de combustibil se claseaza de la A la (cel mai eficient) la G (cel mai putin eficient).

Etichetare nivel economie carburant anvelopa

Economisiti pana la 300 € sau 80 litri de carburant de-a lungul duratei de viata a anvelopelor. Aceasta este situatia unui vehicul echipat cu anvelope clasa A, circuland cu 80 km/h – foloseste cu 7.5%1  mai putin decat anvelopele clasa G.
Rezultatele pot varia in functie de tipul vehiculului sau conditiile climatice, dar diferenta de performanta este dovedita.

2. Compararea franarii pe carosabil umed

Etichetare aderenta pe sol umed anvelopa

Aceasta diagrama clasifica o anvelopa in functie de cat de bine franeaza in conditii de umiditate. Performanta se clasifica de la clasa A (cea mai sigura, oprind in cele mai scurte distante) pana la clasa G (cea mai putin sigura, cu cele mai lungi distante de franare).

Oprire echivalenta cu lungimea a patru vehicule. Pentru un vehicul echipat cu patru anvelope clasa A, ruland cu 80 km/h, distanta de oprire poate fi de pana la 18m sau mai scurta cu 30%1 decat cu anvelopele din clasa G.

3. Compararea nivelului de zgomot la exterior

Etichetare nivel zgomot anvelopa

Aceasta diagrama arata nivelul de zgomot al anvelopei in decibeli (dB). Pictograma cu 3 bare negre va indica cum se clasifica in raport cu viitoarele limite europene. Zgomotul exterior al anvelopelor nu este corelat cu zgomotul interior al vehicului.

3 bare negre = anvelopa relativ zgomotoasa, dar conforma cu actualele directive UE
2 bare negre = anvelopa cu nivel mediu de zgomot intre viitoare limita si valori cu pana la 3dB mai mici
1 bara neagra = anvelopa putin zgomotoasa sau cu mai mult de 3 dB sub viitoarea limita


Sursa articol: www.michelin.ro

Mergi la magazin:   Anvelope Vara Anvelope Vara | Anvelope Iarna Anvelope Iarna | Anvelope All Season Anvelope All Season

Articole similare:   Vulcanizare

Urmărește-ne și pe: Urmărește Anvelope WAF Ploiești pe Facebook